Hæren får ingeniørpanservogn

Forsvarsmateriell har signert en kontrakt med verdi 45 millioner euro med Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft mbH (FFG). Kontrakten gjelder anskaffelse av Wisent 2 AEV NOR, ingeniørpanservogn.

Direktør Mette Sørfonden signerer kontrakt med tyske Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft mbH (FFG) for anskaffelsen av ingeniørpanservogn.
Direktør Mette Sørfonden signerer kontrakt med tyske Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft mbH (FFG) for anskaffelsen av ingeniørpanservogn.

– Kontrakten er en viktig milepæl for å utruste Forsvaret. Vi ser frem til samarbeidet med FFG, og vi har tillit til at leveransen kommer tidsriktig, sier direktør i Forsvarsmateriell, Mette Sørfonden.

Blant de beste

Wisent 2 AEV NOR er et moderne og innovativt kjøretøy med smarte og vedlikeholdsvennlige systemer. Vognen har et nytt og moderne digitalt kommando og kontroll system. Den første vognen vil bli levert til Forsvarsmateriell allerede i 2019, og resten av serieleveransen er forventet å starte i 2021.

– Denne vognen gir hæren en betydelig forbedret mobilitet, som i et land med få alternative akser og ulendt terreng vil bidra til å øke kampkraften til våre mekaniserte avdelinger, sier sjef Hæren generalmajor Odin Johannessen.

2018-09-20-signering-ingeniorpanservogn-Sorfonden
Hærsjef generalmajor Odin Johannessen, direktør i Forsvarsmateriell Mette Sørfonden, adm. dir. Norbert Erichsen i FFG, og sjef for Landkapasiteter i Forsvarsmateriell brigader Morten Eggen