Forsvaret får nye patruljetelt

Forsvarsmateriell har signert kontrakt med Kristiansand-bedriften Oskar Pedersen om å levere nye bærekraftige patruljetelt til Forsvaret de neste syv årene. Kontrakten har en verdi på rundt 290 millioner kroner og leveransene er ventet å starte våren 2024.

Forsvaret får nye patruljetelt_1290x1080

De nyutviklede teltene kommer i to størrelser, 2-3 personstelt og 4-6 personstelt, og skal produseres av det norske selskapet Barents Outdoor AS som også står bak de tekniske løsningene. Teltene skal produseres i Bangladesh og vedlikeholdes i Norge.

-Vi er svært godt fornøyde med denne avtalen. Barents Outdoor er langt fremme når det gjelder bærekraft. Det gjenspeiles i teltenes høye kvalitet; de er robuste og brukervennlig og lette å reparere og vedlikeholde, sier Tomas Beck, sjef Landkapasiteter i Forsvarsmateriell.  

Truls Oskar Pedersen og Tomas Beck tar hverandre i hånden
Avtale signert! Truls Oskar Pedersen i Oskar Pedersen t.v. og Tomas Beck, sjef Landkapasiteter i Forsvarsmateriell. (Foto: Forsvarsmateriell)
 

-Brukertestene har vært bra og viser at teltene har tålt bruken godt. Under testperioden uttalte en erfaren artillerijeger at han ikke visste at det gikk an å lage et så godt telt. Nå kan soldater i Norge glede seg, sier prosjektleder Anders Solvoll i Landkapasiteter, Forsvarsmateriell.

To telt i en åpning i skogen med lav sol
De nye teltene er testet av soldater under tøffe klima- og værforhold flere steder i Norge dette året. Foto: produsenten