Gro Jære har startet som ny direktør i Forsvarsmateriell

I dag har Gro Jære sin første dag på jobb i Forsvarsmateriell. Starten finner sted på Evenes i forbindelse med markeringen 1. mars av at vårt nye maritime patruljefly P-8 Poseidon nå er på plass i Norge.

Gro Jære direktør FMA_4000x2250

«Jeg har sett frem til denne dagen og jeg gleder meg virkelig til å ta fatt på jobben. Det blir mye å sette seg inn på kort tid, men jeg vet at jeg blir godt ivaretatt av dyktige og erfarne ledere og medarbeidere i Forsvarsmateriell», sier Gro Jære. 

Gro Jære har vært administrerende direktør i Sykehuspartner helseforetak siden 2017. Sykehuspartner er underlagt Helse Sør-Øst RHF og leverer tjenester innen IKT, prosjekt og HR til alle sykehusene i regionen. Hun er utdannet sivilingeniør fra NTNU innen teknisk kybernetikk og har lederutdanning fra Handelshøyskolen BI og NTNU. Hun har bred erfaring innen ledelse og teknologi fra Siemens, Telenor, Flytoget og Oslo Lufthavn før hun begynte som direktør virksomhetsoppfølging i Sykehuspartner i 2016. 

«Jeg mener at min breddeerfaring fra flere bransjer, både faglig innen teknologi og IKT og som leder, gjør at jeg har mye å bidra med.  Jeg er ydmyk for oppdraget – å bidra til å understøtte forsvaret slik at Norge har et moderne og forberedt totalforsvar i fred, krise og krig.  Den alvorlige utviklingen i den sikkerhetspolitiske situasjonen understreker viktigheten av vår rolle. Vi er til for å understøtte Forsvaret, og viktigst av alt er at vi leverer», avslutter Gro Jære.