Helt på grensen

Nylig ble Forsvarets nye lette terrengkjøretøy avduket for Garnisonen i Sør-Varanger. De nye skuterne har stor betydning for jobben soldatene ved grensen er satt til å gjøre.

Grensen på 197 km patruljeres dag og natt gjennom hele året. Nå har grensevakten fått nye lette terrengkjøretøy. Forsvarsmateriell har fremskaffet totalt 300 nye snøskutere og terrengkjøretøy (ATV) til Forsvaret.

Garnisonen i Sør-Varanger (GSV) var førstemann til å motta de nye terrengkjøretøyene. I løpet av året skal GSV få cirka 90 nye skutere og cirka 70 ATV-er til å øke fremkommeligheten. For garnisjonssjef Jørn Qviller og soldatene som har ansvaret for Norges side av grensen mot Russland, har det vært veldig viktig å få nye kjøretøy.

– For oss betyr de nye skuterne veldig mye. Vi kan gjøre en langt bedre jobb. De fører til større fremkommelighet, mindre vedlikehold og større operativ evne til enhver tid, sier garnisjonssjef Jørn Qviller.

Skuterne som nå byttes ut, er ti år gamle. Det er både dyrt og vanskelig å vedlikeholde dem. Det tok bare 12 måneder fra beslutning til mottak.

– Vi er svært fornøyd med hurtigheten av anskaffelsen som er gjort gjennom NSPA (anskaffelsesorganisasjonen i NATO). I tillegg vil jeg fremheve det gode samarbeidet, spesielt med Garnison Sør-Varanger, sier brigader Morten Eggen i Forsvarsmateriell.