Vårt ansvarsområde

Mime leverer kampnære IKT-løsninger, dvs. digitale løsninger og materiell som direkte støtter militære operasjoner, fra fellesoperativt nivå til taktisk bruk i felt.  

Program Mime har som hovedmål å styrke Forsvarets samhandling ved å levere løsninger som forbedrer dataflyt, kommunikasjon og beslutningsstøtte på tvers av forsvarsgrener i et multidomeneperspektiv. Dette omfatter alt fra kryptoløsninger, antenneløsninger og kommunikasjonsinfrastruktur til systemer for kommando og kontroll og beslutningsstøtte – samlet under begrepet «kampnær IKT.

Når hun ikke jobber med å utvikle arkitektur, er Sigrun glad i å reise. Hun har vært i 28 land! Foto: privat

- Krevende, og veldig gøy!

Sigrun er virksomhetsarkitekt i Forsvarsmateriell - Det er en spennende arbeidsplass. Vi er stadig i utvikling, har interessante arbeidsoppgaver, gode kollegaer og vi jobber for et viktig samfunnsoppdrag. Jeg ville absolutt anbefale andre å begynne å jobbe i Forsvarsmateriell!

Ledige stillinger innenfor program Mime

Det er ingen utlyste stillinger innenfor Mime nå. 

Se andre ledige stillinger i Forsvarsmateriell

Våre løsninger skal gi raskere og bedre beslutninger i militære operasjoner

Mime utvikler teknologier for både samlokalisert og distribuert ledelse slik at beslutninger kan tas raskere og nærmere der handlingen skjer. For å sikre de beste løsningene samarbeider programmet tett med ressurser i Forsvarsmateriells øvrige organisasjon, Forsvarets forskningsinstitutt (FFI), industrien, internasjonale partnere og allierte. Målet er å utvikle teknologier som fungerer under ekstreme forhold og som styrker Forsvarets evne til å operere i komplekse miljøer.

Et tidsavgrenset program med store ambisjoner

Mime er et tidsavgrenset program som avsluttes i 2030. Målet er at norske styrker da skal ha en taktisk kommunikasjonsinfrastruktur som gir vesentlig økt operativt handlingsrom sammenlignet med situasjonen ved programmets oppstart i 2018. Dette gjelder både nasjonale fellesoperasjoner, samarbeid med NATO og allierte, samt totalforsvaret.

Totalt investeres 11 milliarder kroner i løpet av programmets virketid, fordelt på to- og treårige «leveransebølger».

Industrisamarbeid og strategisk partnerskap er sentralt for programmet

Program Mime har et oppdrag om strategisk og langsiktig involvering av forsvarsindustrien for å utvikle, levere og drift/forvalte løsninger for Forsvaret. Derfor inngikk Mime en strategisk partnerskapsavtale med Kongsberg Defence & Aerospace i 2022. Strategiske partnerskap er et viktig grep i IKT-strategien for forsvarssektoren (2019).

I Stortingsmelding 17 (2020-2021) «Samarbeid for sikkerhet – Nasjonal forsvarsindustriell strategi for et høyteknologisk og fremtidsrettet forsvar» nevnes blant annet forsvarssektorens behov for mer smidige anskaffelsesprosesser for rask anvendelse av ny teknologi.